Vrouwen MKV viert kampioenschap en komst nieuwe trainer - MKV '29

Sponsors

Vrouwen MKV viert kampioenschap en komst nieuwe trainer

1 juni 2023 8:15


Het MKV vrouwen 18+ team heeft een succesvol seizoen gehad en heeft afgelopen week haar 2e kampioenschap gevierd.

Dit was vooraf geen uitgemaakte zaak, omdat na het seizoen 2021-2022 een aantal speelsters zijn vertrokken. Maar met aanvulling vanuit de jeugd is het gelukt een team te formeren. Deze mix van jonge talentvolle speelsters, samen met een aantal oudere en ervaren speelsters, zijn de ingrediënten geweest voor een succesvol team.

De uiteindelijke “smaak” wordt natuurlijk ook bepaald door hoe de ingrediënten met elkaar worden gemixt en dat heeft Bonita Hoekwater, als trainster van dit team, uitstekend gedaan.  dames_01.jpg De speciale kampioenshirtjes zijn gemaakt door onze sponsor Muta.

Voor de winterstop is het kampioenschap behaald in een competitie met De Lauwers, Anjum, Be Quick en Buitenpost. Na de winterstop was het team de sterkste in een poule waarin o.a. Blauw Wit, Frisia en GAVC.

Met deze resultaten is de sfeer in het team natuurlijk uitstekend. Niet alleen tijdens de training en wedstrijden, maar ook in de “derde helft”. Dat het team daarmee een aansprekende uitstraling heeft, zien we ook terug in de nieuwe aanmeldingen. Als dit zo doorgaat spelen we straks met meerdere teams in verschillende competities.

Door de combinatie van speelster en trainster, komt Bonita steeds vaker in een ingewikkelde spagaat. Zij heeft daarom aangegeven een voorkeur te hebben om het nieuwe seizoen weer als speelster actief te zijn.   

We zijn dan ook erg blij dat we met Jason Bastien een jonge en ambitieuze trainer hebben kunnen aanstellen voor onze vrouwenselectie. Jason heeft een voetbal- en trainersverleden bij onder meer FVC en Bolsward.

dames_02.jpg

Jason heeft de ambitie om de spelers als team te laten groeien, maar heeft daarnaast als één van zijn sterke punten ook oog voor de individuele kwaliteiten van de speelsters en het verbeteren daarvan.

Voor Jason en ons vrouwenteam ligt er een prachtige uitdaging om komend seizoen een prestatiegerichte instelling te combineren met het plezier en de gezelligheid van nu. Daar wensen wij jullie ontzettend veel succes mee.

 

Namens het bestuur

 

Pieter Jongma

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!