Onze MO15-1 speelt lastige tweede bekerwedstrijd

Datum

12 september 2020 12:00

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 12 september 2020 - De meiden van MO15-1 gingen vandaag met 4-2 onderuit tegen AVC uit Sexbierum. Een week eerder won het team nog met 2-6 in de stadsderby tegen Frisia. Maar in deze bekerwedstrijd was AVC net een maatje te groot.

In het eerste deel hadden onze een veldoverwicht. Met de wind in de rug waren er schoten van Luna en Meike. Ook Denise kreeg nog een kansje uit een corner. Wel gevaar, helaas geen goals. Tegen de verhouding in kwam AVC in de 19e minuut op 1-0. Een afstandsschot belandde met een beetje hulp van de wind in het net. Daarna waren de rollen omgedraaid. Beide ploegen wisten niet meet te scoren. De ruststand was 1-0.

Na de rust speelde AVC voor de wind. Dat leidde tot een aantal gevaarlijke situaties. AVC vuurde een aantal schoten af en en bij corners waren er kansen. Maar nieuwe keeper Lyra had een paar goede reddingen. Daarna kwam MKV er een paar keer goed uit. Een van die uitvallen leidde in de 46ste minuut tot de gelijkmaker. Met een goed schot maakte aanvoerder Luna de 1-1!

Maar aan de andere kant kwam AVC weer op voorsprong. Een vrije trap op de rand van de zestienmeter werd onhoudbaar ingeschoten. De organisatie was daarna bij onze meiden even weg. In de 60ste en 62ste minuut kwam AVC op een terechte 4-1 voorsprong. Onze meiden gaven niet op, herpakten zich en persten er nog een slotoffensief uit. Ze gingen vol de strijd aan. Dat leverde nog een mooi goal op van Meike, na een vlotte combinatie. Zij bepaalde daarmee de eindstand op 4-2.

Met een winst- en een verliespartij gaat MKV MO15-1 op naar de derde bekerwedstrijd. Tegenstander op sportpark Nylân is fc Harlingen.