Onze MO15-1 komt goed terug en speelt gelijk in bekerwedstrijd

Datum

14 september 2020 18:30

Accommodatie

Onbekend

Maandag 15 september 2020 - In de derde en laatste bekerwedstrijd speelden de meiden van MO15-1 thuis tegen fc Harlingen. Met trainer Jan weer voor de dug out sleepten de meiden een gelijkspel uit het vuur. De eindstand was 2-2. Daarmee kwamen de meiden op 4 punten uit 3 wedstrijden en zit het bekeravontuur erop.

In de eerste helft stond de verdediging als een huis. Er waren een aantal gevaarlijk momenten voor onze goal. Maar in de laatste linie hielden Isabel, Quincy, Mirthe en Silke samen met Lyra de nul. Onze keeper deed weer een aantal mooie reddingen. Aanvallend waren er ook kansen. Een aantal mooie combinaties leidde tot doelpogingen van Luna en Quincy.

In de eerste helft kwamen Nicole en Sarah in de ploeg. Voor Sarah was dat haar debuut in MO15-1. In de tweede helft volgde Fenna met haar debuut. Deze meiden uit MO13-1 versterkten vandaag het team. Dat was nodig omdat de ziekenboeg van MO15-1 aardig was gevuld. Meike en Simone konden helaas niet spelen. De ruststand was 0-0.

De tweede helft was doelpuntrijk. In de 45ste minuut kwam Harlingen uit een corner op 0-1. Een ongelukkig eigen doelpunt waar niets aan te doen was. In de 52ste volgde de 0-2. Dit keer was het een afstandsschot in de kruising. De wedstrijd leek gelopen. Maar de meiden van MO15-1 rechten de rug en gaven niet op. En Quincy speelde daarin vandaag de hoofdrol. Eerst was er nog een gemiste kans na een solo vanaf de middellijn. Maar daarna volgde haar eerste goal.

Deze aansluitingstreffer voedde de hoop op een mooi resultaat. Vol energie gingen de meiden voor een slotoffensief. In de laatste 5 minuten kregen eerst Luna en Denise kansen. Maar de climax kwam vlak voor tijd: een strafschop! Quincy werd neergehaald in de zestienmeter. Ze nam zelf plaats achter de bal. Met een gericht schot plaatste zij de bal keurig in de linkerhoek. 2-2! Vrij snel daarna floot de scheidsrechter voor het einde van een enerverende 2e helft.

De meiden kunnen positief terug kijken op de drie bekerwedstrijden. Ze gaan zich nu opmaken voor een mooie competitie. De eerste wedstrijd is op zaterdag 26 september thuis tegen LAC Frisia.