Datum

20 september 2020 14:00

Accommodatie

Onbekend

Na een succesvolle voorbereiding kwam gister Langweer op bezoek in Leeuwarden. Een bekende opponent, vorig jaar troffen beide ploegen elkaar ook al in Leeuwarden. De 4-2 winst was weinig overtuigend, helaas kon dat door corona niet meer worden rechtgezet. Ditmaal kon MKV’29 meer overtuigen, al doet de uitslag dat niet vermoeden. Na 90 minuten stond er een 2-0 stand op het bord. Zodoende konden de rood-witten de eerste driepunter bijschrijven.

De openingsfase was veelbelovend. Met goed veldspel werden in de eerste tien minuten van de wedstrijd meerdere kansen bij elkaar gevoetbald. De eerste echt grote kans leverde direct een doelpunt op. Op aangeven van Jeroen de Wind wist Rene Waterlander al in de vierde minuut het net te bollen. Daarmee leek een grote uitslag in de maak, maar niks was minder waar. Na een goede kopbal van Jasper Huigen enkele minuten later konden de gastheren niet meer dreigend voor het doel worden, ondanks het veldoverwicht. De tegenstander uit Langweer beperkte zich tot verdedigen. Toch waren de bezoekers via Marc de Groot in de slotfase van de eerste helft nog een keer onfortuinlijk. Een bal van eigen helft werd over doelman Peter Dijkstra geplaatst maar belandde op het dak van het doel. Veel dichter bij een doelpunt zijn de bezoekers niet meer gekomen.

Het was voor de thuisploeg het teken om voor de rust de score nog te verdubbelen, hetgeen ook lukt. Vlak voor rust kwam de definitieve eindstand al op het scorebord. Jasper Huigen mocht aanleggen voor een hoekschop en deze werd feilloos bij de eerste paal binnen geknikt door Vincent Houttuin. Een déjà vu naar een jaar eerder, want ook toen wist hij in de openingswedstrijd de keeper met een kopbal te verschalken.

In de tweede helft werd het spelbeeld nog eentoniger, de bezoekers hielden zich voornamelijk bezig met het voorkomen van een grote uitslag. Daar kon MKV’29 onvoldoende tegenover zetten, vermoedelijk gesteund door de comfortabele voorsprong. Door onzorgvuldigheid bleven echt grote kansen in de tweede helft uit, ondanks voldoende dreigende momenten voor het doel. Al met al een prima opening van het seizoen, de eerste competitiewedstrijd na een lange voetballoze periode smaakt naar meer!

Volgende week gaat MKV’29 op bezoek bij De Sweach, een ploeg die vorig jaar nog uitkwam in de vijfde klasse. In hun opening van het seizoen werd een gelijkspel afgedwongen tegen ONB uit Drachten, uitslag 1-1. Kan MKV’29 volgende week een nieuwe driepunter noteren?