Datum

11 oktober 2020 14:00

Accommodatie

Onbekend

Op een lastig te bespelen veld stond alweer de tweede wedstrijd tussen VV Warga en MKV’29 op het programma. Na een eerdere ontmoeting in de beker was het zondag in het kader van de competitie. De eerdere ontmoeting wist MKV’29 nog overtuigend te winnen, echter werden de bezoekers ditmaal met een 2-0 nederlaag van het veld gestuurd. Niet conform de spelverhoudingen, MKV’29 wist meerdere kansen bij elkaar te voetballen maar kwam daarin niet tot scoren. Wanneer je zelf de kansen niet afmaakt krijg je het deksel op de neus, zo luidt het cliché.

Beide ploegen zullen zich hierin herkennen. De doelman aan VV Warga kant wist in de eerste helft een aantal kansen met goed keeperswerk te verijdelen. Aan de andere kant kon VV Warga moeilijk voor het doel komen, hetgeen dus niet tot grote kansen leidde. De bezoekers uit Leeuwarden wisten de opponent bij vlagen goed onder druk te krijgen, terwijl VV Warga voornamelijk met lange ballen de spits aan het werk zette. Ondanks het veldoverwicht en de beter uitgespeelde kansen stond er na 45 minuten een 0-0 stand op het scorebord.

Het spelbeeld in de tweede helft was niet veel anders, opnieuw ging MKV’29 op zoek naar de openingstreffer. Dit leverde na 46 minuten spelen de grootste kans van de wedstrijd op. Spits Hielke van de Leij zag zijn inzet op de lat uiteenspatten. De VV Warga doelman bleek al moeilijk te passeren, met hulp van de lat werd het helemaal een moeilijk verhaal. Daarmee sloop de moedeloosheid langzaam in de ploeg en kon VV Warga op zijn beurt ook gevaarlijk worden. Het resultaat was de openingstreffer vanuit de omschakeling. De bal kon in eerste instantie nog worden gered door doelman Peter Dijkstra, in de rebound was hij kansloos. Stand 1-0.

Nog meer gingen de bezoekers op zoek naar een doelpunt. Daarin bleek de doelman opnieuw een sta in de weg. In een fase waarbij de gelijkmaker in de lucht hing viel voor VV Warga de verlossende 2-0. Opnieuw werd vanuit de omschakeling de buitenspeler aan het werk gezet die de doelman in de korte hoek wist te passeren. Daarmee was het Liwwadder verzet definitief gebroken. Een teleurstelling na de goede start van de competitie. En toch geeft deze wedstrijd voldoende aanknopingspunten om mee aan de slag te gaan, dat is nodig want volgende week wacht Zevenhuizen. Zij zijn prima aan het seizoen begonnen met zes punten uit twee wedstrijden. Opnieuw een mooi affiche, het is aan MKV’29 om te laten zien dat het wel tot scoren kan komen.