Onbekend

03-10-2020

MKV MO19-1 – DESZ MO 19-2

2-1( ruststand 2-1)

Een hele andere wedstrijd dan vorige week. De meiden zaten er meteen in een lekker wedstrijdritme. En dat was nodig ook, want de tegenpartij was ook pittig. In tegenstelling tot vorige week waarin niets leek te willen lukken was het nu in de 4e minuut Danique met een schot op de goal en 2 minuten daarna door een mooie voorzet van Liecke op Tessa al een tweede kans.  Helaas ging de bal er ook nu niet in. In de 14e minuut kregen wij een vrije trap na een overtreding op Danique. De vrije trap werd door Lotte genomen en wat een wereld goal werd dit!!! Lotte dacht dat de bal over zou gaan en dat dachten wij vanaf de zijlijn eerst ook, maar Lotte maakte toch echt de 1-0!

En de meiden waren goed op dreef want onze Isbella haalde in de 19e minuut flink uit maar de bal ging tegen de lat. Even later ging de bal via Annelotte naar Maren die vervolgens de bal bij Danique kreeg en zie daar Danique kon de 2-0 maken. Daarna kreeg kregen we via Merel ook nog een aantal kansen om de voorsprong te vergroten, helaas ging de bal er niet in. Een schot van Sam belande helaas ook niet in het net van de tegenstander. Wat wij wilden voorkomen ging toch gebeuren.. in de 31 minuut maakte de tegenstander de 2-1.

Het werd even spannende toen de tegenstander even later en vrije trap kreeg, maar die bal verdween recht in de handen van Manaïka. In de 43e minuut  viel Lotte na een actie verkeerd op de grond en meteen was duidelijk dat er echt iets aan de hand was. Onze scheids, Jan Smit, besloot dan ook het signaal voor de rust te geven.

Na de rust waren we even het wedstrijd gevoel kwijt. Misschien ook wel omdat we nog onder de indruk waren van de valpartij van Lotte. Maar onder de bezielende leiding van onze aanvoerster Isabel, lukt het toch om weer in de wedstrijd te komen. Er werd hard gewerkt om de voorsprong te behouden en er kwamen  zeker nog kansen voor ons. Danique, Sam, en Merel kwam in de buurt van een derde goal, maar ballen gingen over, naast of werden gestopt door de keeper. Maar de meiden hebben keihard gewerkt om de drie punten in Leeuwarden te houden.

Waar we aan blijven werken is coachen en luisteren naar elkaar. Dat luisteren lijkt wel eens wat lastig te zijn, maar ja dan werkt het coachen ook niet . Daarnaast nog meer het spel breed houden waardoor je ook meer kansen creëert, met name Rixt liet dat vandaag heel mooi zien. Ook hier kunnen we nog in groeien. Na de wedstrijd kwam ook het bericht dat Lotte helaas een gebroken sleutelbeen heeft en wij haar voorlopig zullen moeten missen.

Verslag: Dominique, Saske en Anke