Accommodatie

Onbekend

19-09-2020

MKV`29 MO19-1  - ONT MO19-1  4-0 (ruststand 2-0)

Nadat wij ONT een week geleden in de beker tegen kwamen, troffen we elkaar nu in de competitie. In de bekerwedstrijd wist ONT in de laatste minuut de 3-2 te maken. De meiden waren het er over eens dat we deze wedstrijd met winst wilden afsluiten. Tijdens de voorbereiding werd gesproken over hoe belangrijk communicatie in het veld is. Coachen is onmisbaar en kan zoals Isabel in de box aangaf nog veel beter. Voordat we aan de wedstrijd begonnen hoorde ik Saske nog wat zeggen over de positie waar zij het liefste speelt en meende ik ook te horen dat het scoren niet zo wilde. Nou dat valt wel wat mee Saske….

Na het openen van de wedstrijd krijgt Saske de bal en weet in de 3e minuut de bal achter de keeper te plaatsen. Daarmee, bleek later, was de trend voor vandaag gezet. Het werd een andere wedstrijd, waarin wij meerder kansen kregen die er helaas niet ingingen. ONT raakte gaande weg de eerste helft de controle kwijt. Op het middenveld zagen we mooie combinaties van onze meiden en werd beter gecommuniceerd. Door wat te veel zijwaarts te spelen ging de snelheid uit het spel. Ook schieten we soms van te grote afstand van de goal en missen daardoor kansen. Maar in de 19e minuut is het onze Danique die de 2-0 maakte. Dit is dan ook de stand waarmee we de eerste helft afsloten.

In de box werd besproken dat het verdedigen echt beter kan. Bij balbezit in de aanval en achterhoede mee naar voren en bij balverlies als 1 team verdedigen. Daar valt zeker winst te behalen. Elkaar coachen blijft belangrijk en daarmee ook naar elkaar luisteren. En er komt nog een helft de race was nog niet gelopen.

De tweede helft ging van start zoals de eerste helft. Weer was het Danique die na assist van Liecke in de 46e minuut de 3-0 er in schoot. Was het de vorige wedstrijd Tessa die bleef scoren leek nu Danique die rol overgenomen te hebben.  In de 60e minuut was het nog een keer Danique die na een assist van Isabella(?) de 4-0 maakte.