Datum

5 september 2020 14:00

Accommodatie

Onbekend

Een nieuwe trainer, elf speelsters, twee afgelaste wedstrijden, een dikke nederlaag tegen MKV'29 jo-15-1 en drie weken training in de benen, dit waren de ingrediënten bij de vuurdoop van de groep.

Gelukkig was er een oefenwedstrijd, want SC Stiens mo19 was bereid om te komen oefenen. Zij wonnen in de beker met 12-0 tegen Sc Franeker. Mila en Gwen van Dames 1 kwamen ons helpen en van mo19-2 waren dat Michelle en Ninah. Met de tegenstander werd afgesproken om opnieuw twaalf keer te scoren en 6-6 leek ons wel een leuke stand. Onze doelstelling was om deze wedstrijd te gebruiken en te zien hoe we er verdedigend en conditioneel voor stonden.

Op het hoofdveld kregen de bezoekers -erg leuk dat er veel ouders aanwezig waren! - een hele boeiende wedstrijd voorgeschoteld. Manaika werd een paar keer goed uitgetest, maar hield haar goal schoon, maar ook wij kregen een hele goede mogelijkheid. Ruststand 1-2, goal van Gwen.

In de rust werd er nogmaals op gewezen dat dit een oefenwedstrijd was en we verder moesten werken aan onze conditie. Verder moest iedereen rustmomenten zoals: uitballen, wissel momenten gebruiken om steeds weer op adem te komen. Er werd veel gerouleerd, Michelle en Ninah konden veel speelminuten maken. Gwen moest mee met dames 1.
Ook de tweede helft was reclame voor het mo19 voetbal. Door alle wisselingen speelde Mila op vier verschillende posities, maar werd de katalysator voor het jonge MKV-team: power, coaching en een mooie linker poot. De eindstand werd 3-3 en was iedereen winnaar!

Mo19-1 heeft een prima indruk achtergelaten en gaat verder schaven aan het team. Met dank aan onze scheidsrechter Jan Wouters.

"Je traint zoals je speelt en je speelt zoals je traint!" Een zeer tevreden coach Ronald Lepez.