Van onze JO12-2: Voetbal is toch maar een gek spel. Een te gek spel. - MKV '29

Sponsors

Van onze JO12-2: Voetbal is toch maar een gek spel. Een te gek spel.

MKV'29 JO12-2

4 - 2

Blauw Wit '34 JO12-3

Competitie

3e klasse Zwaluwen Jeugd (1e fase) 05

Datum

9 oktober 2021 10:30

Scheidsrechter

F. Bosma

Accommodatie

Sportpark Nylan
Middelzeelaan 14 A
8931AK
LEEUWARDEN
tel. 058-2890337

Vandaag was het weer eens raak. Zoals het in de nazomer vaak raak is, begonnen we in de mist. En dat was wel wennen voor ons gezellige, energieke, gedreven, licht explosieve, flamboyante team. En dat zag je gelijk terug in…

Het eerste schot was gelijk raak. Verdwaast, ongemakkelijk met de handen op de knieën, keek zeker de helft van het team zittend toe….. De team foto voor seizoen 2021 zat er op! En door! De roden speelden vandaag thuis tegen de blauwen.

Een strijd tussen twee van de drie traditionele primaire kleuren, altijd goed voor een waar kunststuk! Een spektakel, die zeker een plaats krijgt in het museum van team JO12-2 van MKV.

Na een strak gecoördineerde warming up van Stoffer, liet Karel zijn blik vallen op de kunsten van onze super enthousiaste en energieke keeper Roman. Alles met zijn handen, uitkomend waar nodig pareerde hij de ene na de andere bal. Met zijn borst vooruit, stond hij fier zijn mannetje. Hij vierde tevens zijn verjaardag! 11 jaar alweer. Matthijs (vader van Joa) had vandaag de leiding. En ook hij was er meer dan klaar voor! In al zijn enthousiasme stond hij vandaag niet alleen te fluiten, maar pakte hij erna ook nog een wedstrijdje vlaggen mee in Dokkum.

Dat is de spirit die we graag zien. Onvermoeid, enthousiast, als onderdeel van het team! Nu is het zo dat alle ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes, neefjes en nichtjes, en iedereen meer, allemaal meer dan betrokken zijn en maar al te graag een taak willen hebben bij dit gezellige vrienden team! Waar waren we….. Het schieten van de kanonskogels bij de warming up. Iedereen behalve Sem. Bijna in tranen (wees gerust Sem, heeft iedereen gemist door de mist) gleed hij bij het ene na het andere schot uit op het kaulo gladde veld. Stoffer en ik keken elkaar aan dit moet wel een prachtige pot voor hem worden. Nog twee minuten en dan gaan we los. De speech, speel over, actie maken mag niet te vaak, en alle overige 50 regels even snel doornemen. Zodat ze klaar zijn voor regel 3. Plezier maken.

Start wedstrijd:  0-1 tegen de verhoudingen in,  De zon brak door.  Sem 1-1;  1-2;  Sem 2-2;  Rust, gezien het spelbeeld had dit ook zo andersom kunnen staan. Limonade, bananen en mandarijnen. Dat was precies wat we nodig hadden. En toch nog even een paar regels herhalen. Want bij de 1-2 gaf Roman toch nog even aan bij ons. Ik wist dat ik moest uitkomen en met mijn handen de bal moest pakken, maar soms ‘in the heat of the moment’ gaat het wel eens anders dan je voor ogen hebt, een ‘brain freeze’. En de bedoeling van een aantal spelers om hem hier op te wijzen is ook super goed bedoeld, maar komt wel eens anders over.

Dus, omdat iedereen anders is dan ieder ander, de neuzen weer allemaal een eigenkant op, om het gezamenlijke ons doel na te streven. Plezier! Vandaag is dat trouwens onlosmakelijk aan het winnen verbonden. Dat voel je soms gewoon. Dat verdienen ze ook! En dat gunnen we iedereen. Einde rust! Gasgêve!  3-2 Sem  Blauw denkt schieten wel even binnen, klopte ook. Alles was voor Binne, dribbels, overspel, sterk werk Hidde middenveld, strijd, paar ongeleide projectielen op goal en in het veld. zand er weer over. Mooie woorden Sem, we hoeven niet meer te benadrukken wat niet goed gaat.

Het gaat wel goed. Rust wedergekeerd, veel zelflerend vermogen, nog veel vaker niet aan toe. Hoeft ook niet. Komt vanzelf. Dat is t mooie van dit team we zijn allemaal anders en dat is goed. Peentjes zweten naast het veld.  4-2 Bart  Binne nog een paar reddingen. Klaar!

De wereld is deze ochtend weer een beetje mooier gemaakt! Een kleurig museumstuk rijker! Op naar het volgende feestje!


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!