Datum

1 december 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Een bosrijke omgeving met een verfrissend najaarszonnetje maakten het decor voor de wedstrijd v.v. Bakkeveen tegen MKV’29, onder ideale weersomstandigheden werd er door de bezoekers om 14:00 afgetrapt. Waar het zonnetje in de ochtend nog geen kans zag door te breken was zij in de middag volop aanwezig.

Geholpen door deze omstandigheden maakten de twee strijdvaardige ploegen er een aangename voetbalmiddag van. Niet per se een wedstrijd vol hoogstaand voetbal, maar vooral een strijd die beide ploegen weigerden te verliezen. Vaak op het randje, soms er net overheen.

Het was voor de leidsman aanleiding om zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Niet zozeer partijdig, maar voor spelers en toeschouwers af en toe verwarrend. De twaalfde man, op dit niveau worden de grensrechters daarmee aangeduid, verdienen een compliment. Het is onder de amateurvoetballers een bekend fenomeen: de grensrechter als bron van ergernis. Hier was zondag totaal geen sprake van, door het eerlijk hanteren van de vlag werd het een echte wedstrijd. De bezoekers bleken de gelukkigen en konden na 90 minuten de drie punten huiswaarts nemen.

Het eerste moment was voor Bakkeveen, de gastheren wisten vanaf de aftrap direct gevaarlijk te worden. Peter Dijkstra kon deze inzet nog net tot hoekschop verwerken. Daarna werd er offensief weinig klaargespeeld en de strijd op het middenveld bleef in de eerste helft onbeslist. Toch waren het de blauw witten uit Bakkeveen die halverwege de eerste helft voor het eerst konden juichen.

Spits Silvan Siebenga prikte de bal over doelman Peter Dijkstra heen waarmee hij de stand op 1-0 bracht. MKV’29 kwam deze tik snel te boven. Vanaf de aftrap belandde een lange bal via de linker van Jasper Huigen achter de verslagen doelverdediger uit Bakkeveen. In eerste instantie probeerde Huigen met zijn chocoladebeen de bal richting goal te werken, maar ver kwam deze poging niet. Hij mocht nogmaals aanleggen en met zijn ijzersterke linker wist hij de doelman wel te verschalken. Stand na een 45 minuten voetballen: 1-1.

Ook na rust was er geen overwicht voor één van beide teams en golfde het spel op en neer. Voor beide doelen was het af en toe dreigend, maar na een uur spelen stond er nog steeds een 1-1 stand op de borden. Niet veel later was het wel weer raak voor Bakkeveen. De Leeuwarders waren slordig in de opbouw waardoor de bal na een onderschepping door Lennart Hofsteenge tot doelpunt kon worden omgezet. Ook deze treffer kreeg een snel vervolg, want vanaf de aftrap volgde een lange bal met een vrij trap op een gunstige plek tot gevolg. De voorzet die volgde kon door spits Jeroen de Wind in een Mêlee van spelers tegen de touwen worden gekopt. De uitgekomen doelman probeerde nog om boven de kluwen van spelers uit te komen, maar de lange manen van de Wind waren lang genoeg om de bal een beslissend zetje te kunnen geven. stand 2-2.

In de slotfase kon de wedstrijd beide kanten opvallen. Een moment in de 78ste minuut bleek daarin beslissend. MKV’29 kon profiteren van een onnauwkeurige opbouw en kwam via links door. Jasper Huigen plaatste de bal voor het doel en na een ouderwetse scrimmage kon Joery Schotanus het net laten bollen.

Opnieuw kon de doelverdediger van de gastheren de bal uit het net vissen. Absoluut geen werelddoelpunt, maar hiermee was een nieuwe overwinning voor MKV’29 een feit. In het laatste kwartier van de wedstrijd kon Bakkeveen geen potten meer breken waarmee de eindstand op 2-3 kwam te staan.