Datum

24 november 2019 11:45

Accommodatie

Onbekend

MKV’29 en SC Terschelling kruisten de degens zondag eerder dan gebruikelijk, op sportpark Ny Elan werd om 11:45 afgetrapt. De belangen waren voor beide ploegen verschillend, waar de gastheren langzaam de aansluiting naar de bovenste plaatsen gevonden hebben is het voor de bezoekers vechten tegen degradatie. Afgaande op de ranglijst was MKV’29 de favoriet, alleen was dat na 90 minuten voetbal amper terug te zien op het scorebord. Het waren de Leeuwarders die drie punten mochten bijschrijven, de eindstand werd 2-1.

Halverwege de eerste helft wisten de bezoekers via Watja Carli op voorsprong te komen, op dat moment niet onverdiend. Vanuit de draai werd de bal stijlvol tegen de touwen gejaagd. MKV’29 was op dat moment al eens goed weggekomen, vanuit een corner werd de bal tot twee keer toe van de lijn gehaald. De bezoekers uit Terschelling deden tot op dat moment niet onder voor MKV’29, maar na het doelpunt nam de thuisploeg het heft in handen. Nog geen drie minuten later wist Hielke van der Leij nog maar eens het net te vinden, al had hij hiervoor twee pogingen nodig. De voorzet van Jeroen de Wind kon door zijn collega aanvaller worden omgezet tot doelpunt. Daarmee kwam de ruststand op 1-1, een terechte weerspiegeling van de krachtsverhoudingen op dat moment.

In de tweede helft trok MKV’29 de wedstrijd meer naar zich toe, hetgeen leidde tot een aantal mogelijkheden. De gastheren wisten op een moeilijk bespeelbaar veld de bal in de ploeg te houden, al resulteerde dit niet meteen tot hele grote kansen. Een standaard situatie bood in de 78ste minuut uitkomst. Een voorzet van Jasper Huigen kon bij de eerste paal worden binnengelopen door Joery Schotanus, hiermee kwam de eindstand van 2-1 op de borden. SC Terschelling probeerde in de slotfase de druk nog op te voeren, maar dit leverde geen grote mogelijkheden meer op.

SC Terschelling zal met een dubbel gevoel terugkijken op de wedstrijd. Met iets meer fortuin kon er een punt worden meegenomen uit Leeuwarden, maar uiteindelijk konden de eilanders hier geen aanspraak op maken. Het momentum ligt duidelijk bij MKV’29 en dan worden ook dit soort wedstrijden gewonnen. Volgende week wacht een wedstrijd in en tegen Bakkeveen, een mogelijkheid om de zegereeks een vervolg te geven.