Datum

8 december 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

MKV'29 is er opnieuw in geslaagd de drie punten in Leeuwarden te houden. Op het eigen kunstgrasveld waren de bezoekers uit Drachten niet bij machten om het de gastheren echt moeilijk te maken. Hiermee boekte MKV'29 haar zevende zege oprij, waarmee het de aansluiting met de bovenste plaatsen heeft gevonden.

Een behoudend O.N.B. liet de gastheren het spel maken. Vooral in de eerste helft werd er door de thuisploeg goed gevoetbald, hetgeen een aantal goede kansen opleverde. Toch was er een penalty nodig om de score te openen. Sander Hart mocht aanleggen na een overtreding op Victor de Groot. De bal kon simpel langs de doelman in het doel worden geschoven, stand 1-0. Het was voor MKV'29 aanleiding om de duimschroeven nog iets verder aan te draaien. Vlak voor rust werd de score verdubbelt door een doelpunt van Joery Schotanus. Een eerste poging van de middenvelder werd nog gekeerd, maar de rebound kon simpel binnen worden getikt. Met deze comfortabele voorsprong werden de kleedkamers opgezocht.

Toch werd het direct na rust weer spannend. Boris Damstra kon de bal in de verre hoek langs Peter Dijkstra plaatsen. Voorafgaand aan het doelpunt werd een overtreding op verdediger Thomas de Boer niet goed beoordeeld door de leidsman, het spel mocht doorgaan. Het betekende voor de Boer wel het einde van de wedstrijd, met een blessure moest hij het veld verlaten. Gelukkig kon MKV'29 zich herpakken en wist het de bezoekers van de eigen goal te houden. De gastheren waren minder dreigend dan in de eerste helft, maar toch werden er een aantal goede kansen bij elkaar gevoetbald.

Met nog 10 minuten te spelen kon het thuispubliek opnieuw juichen. Joery Schotanus werd door Jeroen de Wind op rechts weggestuurd, maar in plaats van een voorzet werd de bal in de korte hoek tegen de touwen gejaagd. Hiermee leek de wedstrijd beslist, al volgde er nog een grote kans voor O.N.B. Vanaf elf meter mocht twee keer worden aangelegd. In eerste instantie wist doelman Peter Dijkstra de bal te keren, maar volgens de scheidsrechter onreglementair. De herkansing werd overgeschoten.

Hiermee bleef de spanning in de slotfase uit en kon MKV'29 de wedstrijd uit voetballen. Volgende week staat de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop op het programma, de ploeg uit Leeuwarden speelt dan tegen Black Boys. Met een nieuwe winstpartij kan MKV'29 met een goed gevoel de kerstdagen in, want twee maanden met louter zeges is voor de Leeuwarders al weer even geleden.