Datum

3 november 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Na SC Joure en SC Bolsward wist MKV'29 zondag opnieuw een driepunter bij te schrijven. In Leeuwarden was v.v. Langweer een maatje te klein en stond er na 90 minuten een 4-2 stand op het scorebord. Over 90 minuten een terechte uitslag, al zullen de bezoekers op basis van het eerste kwartier een ander gevoel aan de wedstrijd hebben overgehouden.

Ondanks het balbezit van de thuisploeg wisten de bezoekers uit Langweer in de openingsfase een aantal keer dreigend door te komen. Aanleiding hiervoor was een slordige start van MKV'29, de mogelijkheden die hierdoor ontstonden werden niet op waarde geschat. In diezelfde fase waren het toch de gastheren die de score wisten te openen. Hielke van der Leij kon de bal op 16 meter van het doel ontvangen om deze vervolgens onder de doelman door te schuiven, stand 1-0.

Beide doelen werden in de fase die volgde een aantal keer onder vuur genomen. Door onoplettendheid in de Leeuwarder defensie kon spits Edwin Drost van v.v. Langweer alleen op doelman Peter Dijkstra af. Eerstgenoemde faalde niet en bracht de stand gelijk. Nog voor rust wist MKV'29 toch de marge weer te vergroten door doelpunten van opnieuw Hielke van der Leij en later Joery Schotanus. Beiden brachten het seizoensaantal op vier doelpunten. Een fraaie voorzet van Noah Haileselassie Redda werd door Hielke van der Leij hard binnen gekopt en drie minuten later kon Joery Schotanus zijn eigen rebound binnen schuiven. ruststand 3-1.

Toch werd het halverwege de tweede helft nog spannend. Een scherp indraaiende voorzet ging aan iedereen voorbij en viel in de verre hoek binnen. Tot een echt slotoffensief kwam het niet, v.v. Langweer was niet in staat de Leeuwarder defensie onder druk te zetten. Vlak voor tijd kon Victor de Groot profiteren van een te korte terugspeelbal waardoor hij een 4-2 eindstand op de borden bracht. Na 75 minuten kwam hij in het veld, het waren zijn eerste minuten dit seizoen.

Volgende week staat er een uitwedstrijd in Harlingen op het programma. MKV'29 zal er alles aan doen om de huidige zegereeks een vervolg te geven.