Datum

29 september 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

De tweede competitiewedstrijd van MKV’29 vond plaats in Damwoude bij de plaatselijke VV De Wâlden. Op deze herfstachtige dag vond de tweede speelronde plaats waarbij beide ploegen er een ongekend spektakelstuk van maakten. De acht doelpunten werden eerlijk over de twee ploegen verdeeld, de stand bleef steken op 4-4.

De wedstrijd was nog maar net van start wanneer de thuisploeg al toesloeg. Vanuit een vrije trap kon raak worden gekopt. Aanleiding voor verbazing was het fluitsignaal van de scheidsrechter nog voordat de bal vanaf het hoofd van Wieger Sikkema in het doel verdween. Volgens de leidsman berustte dit op een misverstand, de goal werd dus toegekend. Het waren de bezoekers uit Leeuwarden die het middenveld domineerden, en toch viel na een klein kwartier spelen de 2-0. Het schot van Hielke Hamstra werd onfortuinlijk van richting veranderd en viel daardoor precies over de aan de grond genagelde Peter Dijkstra.

Volledig tegen het spelbeeld in moest MKV’29 zich opnieuw herpakken, en daar slaagde de ploeg tot op zekere hoogte in. Ondanks het vele balbezit werden er weinig kansen bij elkaar gevoetbald. Een kopbal van Thomas de Boer ging nog over het doel, en de afstandsschoten van Sander Hart en Vincent Houttuin zorgden tevens voor weinig onrust bij de gastheren. Vlak voor rust viel dan toch de aansluitingstreffer. Spits Jeroen de Wind wist de lastig opstuitende bal naar de mee opgekomen Jasper Huigen te verleggen, zonder enige twijfel jaagde hij de bal tegen de touwen. De ruststand kwam hiermee op 2-1 te staan.

De gehele tweede helft was het balbezit voor MKV’29, met opportunistische lange ballen richting spits Djev Mesic probeerde VV De Wâlden tot kansen te komen. Na een kwartier in de tweede helft mocht hij vanuit de omschakeling de 3-1 aantekenen. Opnieuw moest MKV’29 zich terug knokken, en waar in de eerste helft de echt grote kansen uitbleven volgden die in de tweede helft gelukkig wel. En dus duurde het niet lang voordat de aansluiting opnieuw werd gevonden. Rene Waterlander werd vanaf links weggestoken en met zijn rechter been krulde hij de bal stijlvol in de verre hoek. Door het attent meelopen van de man met de fluit werd het vlagsignaal van de grensrechter terecht genegeerd, de stand werd 3-2.

Met deze treffer leek het erop dat de Leeuwarders door konden stoten, maar opnieuw bleek Djev Mesic een spits om rekening mee te houden. De 4-2 viel 20 minuten voor tijd, een dreun voor de bezoekers. Met een diepe bal werd de vooruit geschoven laatste lijn van MKV’29 opnieuw verrast. De definitieve nekslag leek uitgedeeld te zijn, maar niets was minder waar.

Jasper Huigen hield het veld breed aan de linker kant en kon de bal vrij ontvangen. Nadat de bal van zijn voet verdwenen was maakt hij zijn onvrede over deze ‘mislukte’ voorzet meteen duidelijk: ‘wat een k*t bal’. Hij was dan ook met stomheid geslagen toen de bal over de doelman in het doel verdween. Niet veel later was het Thomas de Boer die de gelijkmaker leek te gaan maken, echter werd hij op niet toegestane wijze naar de grond gebracht. Wat volgde was een penalty die door Sander Hart langs de doelman werd geschoven. Vlak voor tijd kwam de stand op 4-4. De thuisploeg moest in de laatste fase van de wedstrijd verder met tien man, een tweede gele kaart volgde na kritiek op de leiding. Het numerieke overtal kon in deze korte periode niet meer worden uitgebuit waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met een punt.

Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op de planning, ditmaal tegen SC Boornbergum‘80. Ze pakten in de eerste wedstrijd de volle buit tegen SC Joure, en een week later werd door het slechte weer de wedstrijd SC Boorbergum’80 – Langweer afgelast. MKV’29 kan met drie punten de aansluiting met de top van de competitie vinden. De wedstrijd is op sportcomplex Ny Elan en begint om 14:00.