Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 12 september 2020

MKV JO-15-2 vs ONB Drachten JO15-1 ( 1-2 )

Ik heb dit verslag Op Nij Bigoun genoemd. Dit is niet alleen de afkorting van de voetbalclub uit Drachten waar we vandaag tegen moesten aantreden. Maar ook een beetje de situatie waar momenteel mee te maken hebben. Na een bijna een half jaar geen wedstrijd te hebben gespeeld was het vandaag dan ook eindelijk zo ver. Iedereen zag dan ook uit naar deze bekerwedstrijd. De afgelopen weken heb ik dan ook zeer gemotiveerde selectie zien trainen.

Vandaag moesten we dan ook aantreden tegen de volksclub uit Drachten. Een club van niet lullen maar poetsen. Ook de club waar Henk de Jong samen met zijn broer een verleden heeft. Maar dit terzijde. Kortom zeer twee gemotiveerde ploegen in het veld.

De eerste helft werd er door MKV zeer verzorgd voetbal gespeeld en werd er een terechte voorsprong in de wacht gesleept. Vanuit een hoekschop werd de bal mooi binnen gekopt.
Ook creëerde de tegenstander een aantal kansen wat resulteerde tot de gelijkmaker.
De ploegen gingen dan ook met een gelijkspel de rust in. Waar MKV toch de betere ploeg was de eerste helft. (niet geheel objectief ).

De tweede helft hadden de twee ploegen de mouwen nogmaals opgestroopt om de wedstrijd na hun hand te zetten. MKV begon hier iets te rustig in mijn ogen. Dit gaf de tegenstander iets meer grip op de wedstrijd. Dit resulteerde door vrij veel druk in onze 16 meter. Hierdoor moest een verdediger van MKV aan de noodrem trekken en dit leidde tot een strafschop.

Nadat onze keeper in eerst instantie de strafschop keerde werd hij alsnog in de rebound gemaakt. Nadat de ONB de 1-2 had gemaakt lied MKV zien dat zij zich niet zomaar gewonnen gaf. Maar dit resulteerde helaas niet in doelpunten. Een gelijkspel had dan ook verdiend geweest. Maar het mocht niet zo zijn. Wat ik vandaag wel heb gezien is een zeer gemotiveerd en goed voetballend elftal. Woensdag hebben we de inhaalwedstrijd tegen Friese Boys en dat lijkt mij een moment om drie punten mee naar Leeuwarden te nemen.