Onze MO13-1 maatje te groot voor Blauw Wit MO13-2

Datum

12 september 2020 8:30

Accommodatie

Onbekend

De meiden van MO13 hadden een mooie voetbaldag in het vooruitzicht. Bij het krieken van de dag mochten ze bij de blauwwitte stadgenoten een bekerwedstrijd spelen om vervolgens de hele middag een voetbalclinic te volgen bij MKV met Henk de Jong.

Al om 8 uur stonden 13 meiden te trappelen om te beginnen aan deze mooie dag. Demi kon vandaag langs de lijn de meiden coachen.  En zien of ze in de praktijk konden brengen wat ze de afgelopen weken tijdens de training hadden geleerd.
Achterin mochten Roos, Indy, Fenna en Zeyna samen met keepster Chantal het de spitsen van Blauwwit lastig maken. Sara D., Tess en Britt begonnen op het middenveld en Sarah Z. , Kiara en Laouiza starten in de voorste linie. Sara P. en Bianca begonnen op de wissel.

Al na 2 minuten was er een eerste kans voor Kiara. Maar de keepster van Blauwwit liet zien dat ze er niet voor niks stond, klein van stuk maar een echt talentje. Na 5 minuten komt Laouiza goed door de verdediging heen en knalt de bal hard in de hoek, 0-1. Blauwwit heeft het lastig en komt met moeite van de eigen helft af. Het is Fenna die van afstand een hard hoog schot op het doel schiet, maar ook nu weet de keepster de bal net een tikje te geven die voldoende is om de bal tegen te houden. Er zijn mooie combinaties te zien en het is Kiara die met een mooi schot de 0-2 binnenschiet. Nog geen 3 minuten later maakt Tess haar eerste MO13 goal. 0-3.

Door een fluit foutje van de scheidsrechter (hij floot voor buitenspel maar er leunde nog een blauwwit speelster tegen de doelpaal) werd er een stuitbal gegeven op een paar meter van de goal. Kiara wist deze kans goed te benutten en schoot de 0-4 binnen.
Elke aanval van Blauwwit werd al vroeg in de kiem gesmoord. De verdediging wist alle ballen te veroveren zodat het middenveld en de aanvallers weer snel richting de Blauwwit goal konden. Laouiza maakte nog voor de rust een heuse hattrick, binnen 5 minuten stond het 0-7.

Geen pauze momentje in de box dit keer. De meiden bleven op het veld. Wel de eierkoek en een glaasje ranja om even op adem te komen. Op naar nog 30 minuten spelen.

Al binnen 1 minuut wist Tess de score te vergroten. En nog geen 3 minuten later was het Sarah Z. die vanuit een corner haar eerste scoorde dit seizoen. 0-9.  Laouiza wist vervolgens met een droog schot de dubbele cijfers op het scorebord te brengen 0-10.
Een ontzettende mooie actie van Tess, die een paar man passeerde gaf de bal op Sara Z. die de 0-11 noteerde. De verslaglegger had het maar druk met het bij houden van de stand en de doelpuntmakers….

Chantal stond er de hele wedstrijd naar te kijken. Meestal komt er wel een terugspeelbal of achterbal in een wedstrijd ook als we een wedstrijd weten te domineren. Maar vandaag kwam er geen bal bij haar in de buurt.

Het was Kiara die na een scrimmage voor de goal een hoge bal in de hoek schoot, wederom een plaatje van een goal. 0-12. Op aangeven van dezelfde Kiara wist Sarah Z. met een mooie actie de keepster uit te spelen en de 0-13 was een feit.

De laatste goal was een van de mooiste van de wedstrijd. Tess slalomde om meerdere verdedigsters heen en zag de keepster iets te ver uit haar goal staan. Een mooi lobje zorgde voor de eindstand 0-14.

Na deze mooie overwinning mochten de meiden aansluiten bij de voetbalclinic. Naast een leerzame middag ook vooral een hele gezellig middag.

Volgende week staat de eerste competitiewedstrijd op het programma de MO13 van Burgum komt op bezoek in Leeuwarden.