Onbekend

MKV ’29 MO13-1 – FC Burgum MO13-1             Einduitslag 3-2

Zaterdag 19 september 2020

Vandaag speelden we de 1e competitiewedstrijd in het nieuwe seizoen.

Na weer een goede trainingsweek, we zien elke week weer verbeteringen, hadden de meiden er ontzettend zin in. We kregen wel eerst de melding dat Sarah en ShouShou Sarah er niet bij konden zijn door gezondheidsklachten, maar mede door de versoepelde RIVM-richtlijnen konden ze gelukkig toch voetballen. Ondertussen hadden we al 2 meiden van de MO-15 gevraagd mee te doen: Luna en Quincy, dus konden we met genoeg wissels de wedstrijd beginnen.

Prachtig voetbalweer en Burgum ook een sterke ploeg met een goede voorbereiding. Beloofde dus een mooie voetbalochtend te worden.

Met een 4-4-2 opstelling begonnen we de wedstrijd. Burgum bleek al snel een veel beter team te hebben dan Blauw Wit vorige week. Ze lieten dit ook wel zien het 1e kwartier, waarin ze wat makkelijker combineerden en bij onze goal kwamen. Niet dat dit nu echte kansen voor ze opleverde. Maar naarmate de wedstrijd vorderde, kon MKV steeds iets meer de bal vasthouden en veroveren.

Ook lukte het steeds wat beter aanvallen op te zetten. Uiteindelijk resulteerde dit in een mooie aanval, Sara passte de bal naar Laouiza die een actie maakte, de bal hoog voor gaf en hierna kon Luna de bal in de lege goal schieten.

De schwung kwam echt in het elftal, de verdediging stond hartstikke goed, middenveld stond steeds beter in positie en er werd goed overgespeeld.

Letterlijk in de laatste seconden voor de rust kwam de bal bij Zeyna terecht net buiten de 16 meter, hierbij had Zeyna heel knap het overzicht bewaard met allemaal tegenstanders om haar heen, ze passte de bal naar rechts op Laouiza die de bal keihard in schoot.

Met 2-0 gingen we met een goed gevoel de rust in.

Na de rust ging MKV verder met het goede voetbal. Maar zoals je vaker ziet, kon Burgum toch juist in deze fase 2 keer scoren. Zij kregen zelfvertrouwen en hadden daarna ook licht de overhand.

De wedstrijd werd aan de kant van MKV ook wat rommeliger.

Maar de meiden gaven niet op en kwamen toch ook met gevaarlijke uitvallen.

Na weer een uitbraak op de helft van Burgum kreeg Luna een prachtige steekpass en kon deze rond de 16 meter zeer beheerst langs de keeper schieten.

De 3-2 werd ook de einduitslag. Wat een prachtige overwinning!

Ontzettend knap gedaan van ons team. Dit belooft veel goeds voor de komende wedstrijden.

Ze hebben niet opgegeven toen Burgum op 2-2 kwam en er werd volop voor elke meter gestreden.

Belangrijk ook dat er positief gecoacht wordt naar elkaar.

Kees en Ryan bedankt voor het fluiten en vlaggen.