Accommodatie

Onbekend

MKV JO13-1 promoveert.

Het is woensdag 30 september.

Rond de klok van 13:00 wordt de telefoon overspoelt met berichten, wat is dat nou.

De voetbal.nl app geeft van het jo13-1 team een waslijst aan wijzigingen door.

Na wat uitzoekwerk en wat appjes blijkt dat de jo-13 van de 4e klasse naar de 3e klasse overgeplaatst is. Waarom? De KNVB heeft naar de wedstrijden gekeken die we gespeeld hebben met uitslagen van 21-1, 6-0 , 11-2 en 12-1. En dat bij de laatste wedstrijd in de 4e klasse de keeper zelfs wist te scoren was denk ik de druppel.  Conclusie de JO13-1 is te goed voor de 4e klasse.

Dus promotie naar de 3e klasse na 4 wedstrijden.

Naar het eerdere speelschema gekeken te hebben waren we zaterdag vrij. Nu met het nieuwe schema stond er de wedstrijd uit tegen Bolsward JO13-2 op het programma.

Gelukkig hadden de ouders nog geen andere afspraken gemaakt(of hebben ze omgezet) en konden we met het hele team op een geblesseerde speler na afreizen naar Bolsward.

De 3e klasse jongens. "Gefeliciteerd met jullie prestatie en promotie naar de 3e klasse"

Wat kun je verwachten?

Nou "in ieder geval sterkere tegenstanders met meer voetbal kwaliteit". Zo werd ook de jongens verteld dat het waarschijnlijk een stuk lastiger wordt met meer tegenstand.

Geen probleem want uitdaging hoort bij het spel. Zo stonden de jongens van MKV er ook in, "kom maar op".

De fluit van de scheidsrechter had geklonken en de bal ging rond. De eerste 5 minuten was redelijk gelijkwaardig, aftasten hoe sterk de tegenstander is.

Maar waar de jongens van MKV JO13-1  eindigden in de 4e klasse, ging het na 5 minuten voetballen weer net zo door.

Prachtige combinaties, mooie steekballen de bal het werk laten doen met een hoog tempo.

Resulteerde na 6 minuten de 0-1 door Brend.

Na de aftrap werd direct weer druk gezet en was MKV weer zeer dreigend voor de goal van Bolsward. Lute speelde zijn man uit in het strafschopgebied en werd daarna hard onderuit gehaald. "Penalty", en de bal werd op de stip gelegd. Lute zelf nam de bal en maakte de 0-2. Daarna ging het hard met goals van Levi (2×) Wytse en Ties. Moet erbij zeggen dat de combinaties waaruit de goals kwamen een genot voor het oog waren.

Bolsward probeerde wat het kon en kwam een enkele keer nog dreigend voor onze goal, maar onze keeper Hidde hield met een aantal mooie reddingen zijn goal leeg.

Ruststand: 0-6

Met weer nieuwe coronamaatregelen hielden we de rust op en nabij het veld. De vader van Cas G zat aan de tap van de ranja wat hem wel toevertrouwd is en verzorgde de jongens van drinken, bedankt hiervoor.

Na een korte bespreking waarop er alleen gezegd kon worden "ga zo door" .

De 2e helft ging beginnen.

Aangezien er toch al een grote voorsprong was werd het team op bepaald posities wat omgegooid.

Echter bleef de doelpuntenmachine maar draaien. Ties maakte zijn 2e en Cas G die een andere positie had pakte zijn doelpunt mee"Top".

Bolsward probeerde het wel wat resulteerde in een tegendoelpunt.

MKV zetten ondankt wat wisselingen gewoon door met goals van Lute, Hidde Br, Levi(2×) en Cas N.

Het was mooi geweest, einstand Bolsward JO13-2  MKV JO13-1:  1 - 13

De eerste wedstrijd in de 3e klasse voor MKV JO13-1.   "Ga zo door".

Lekker trainen en op naar de volgende wedstrijd.