Onze JO17-1 kampioen van de regiocompetitie

Datum

26 juni 2021 9:45

Accommodatie

Onbekend

Ondanks een verlies op penalty’s vorige week tegen Blauw-wit konden de mannen van de jo17-1 de regio cup winnen. Een overwinning of gelijkspel tegen Frisia zou kampioenschap betekenen.

De wedstrijd had verder ook een speciale lading voor veel spelers, want bijna de helft van het team zal zijn laatste wedstrijd  in het tenue van MKV spelen. De weersomstandigheden waren niet optimaal, omdat het erg benauwd was. Velen voelden deze benauwdheid al bij de warming-up. Reiner, mentaal gesteund door zijn zusjes, was voor deze wedstrijd de aangewezen captain. Reiner is ook een van de spelers die stopt met voetballen na dit seizoen.

MKV begon sterk aan de wedstrijd en creëerde veel kansen, maar de 1-0 liet op zich wachten. Op een gegeven moment kreeg Jarst de bal op de rechtsback en begon op te stomen. Met volle verbazing werd gekeken naar hoe Jarst twee man voorbij speelde en de bal voor gaf. Tycho moest de bal alleen intikken en we stonden 1-0 voor. Vlak voor rust kregen de mannen het op de heupen en begonnen de bal als tiki-taka te spelen. Damian schoot eerst tegen een verdediger op, maar wist in de rebound alsnog deze prachtige aanval te verzilveren. Met slechts een 2-0 stand gingen de mannen de rust in.

De mannen hebben zichzelf weer opgescherpt in de rust en waren helemaal klaar voor de tweede helft. In de tweede helft wisten de mannen het net veel makkelijker te vinden. Bjorn scoorde wederom een goal en is officieel topscorer van het hele seizoen.

Daarna barstte de strijd los tussen Niek en Ruben. Welke spits zou de meeste doelpunten maken? Niek scoorde al vrij snel een intikkertje op aangever van Thom. Ruben werd erin gewisseld om de strijd helemaal los te laten barsten. Ruben scoorde een goal en stond weer op meer doelpunten. Niek liet het hier niet bij zitten en kopte een bal uit de corner binnen. Ruben begon met een boog te lopen om de verdedigers te slim af te zijn. Hij speelde een fantastische wedstrijd en wist uit de kluts nog een keer te scoren.

Met 2 doelpunten heeft ook Niek fenomenaal gespeeld, toch denken wij dat Niek niet deze vorm gaat vasthouden bij Zwaluwen volgend jaar.

Na de wedstrijd was iedereen in een goed humeur en hebben enkele jongens nog even nagezeten. Een kampioenschap aan het einde van het seizoen was voor iedereen een mooie manier om het met zijn allen af te sluiten.