Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 3 15

Smidte 2
8407ES
TERWISPEL
tel. 0513-465280

Voetbaljaargang 2023-2024 is voor MKV’29 afgetrapt in Terwispel waar kersverse vierdeklasser Wispolia wachtte, de eerste opponent in een reeks van drie. Volgende week komt Oerterp op bezoek in Leeuwarden, om een week later de groepsfase van het bekertoernooi af te sluiten tegen FFS in Vegelinsoord. Naast Wispolia ook nog een derde- en vijfdeklasser dus, belangrijke krachtmetingen en een goede indicatie voor het huidige niveau. Onder warme omstandigheden trokken de Leeuwarders in de tweede helft de overwinning naar zich toe en keerden met de eerste drie punten huiswaarts.

Na 5 jaar Jan Hankel als kapitein van het rood-witte vlaggenschip waait er tegenwoordig een nieuwe wind op het Sportpark Nylân. Koos van der Galiën is afkomstig van Oudehaske en zwaait de scepter in dit laatste zondagse seizoen.Naast een nieuwe trainer voor de groep is de selectie ook op meerdere posities gewijzigd, hetgeen in de openingsfase van de wedstrijd goed zichtbaar was. Dominant in balbezit, maar vooral zoekende naar een offensieve doorbraak. De gastheren slaagden er op hun beurt niet in om in de tegenstoot gevaarlijk te worden.

Na een (letterlijk) kansloze openingsfase kwam Wispolia toch op voorsprong. Daar ging miscommunicatie in de Leeuwarder verdediging aan vooraf, waardoor de dienstdoende spits simpel kon binnentikken, stand 1-0. Geen consequenties voor het spelbeeld, want tot de rust mocht MKV’29 het aan de bal blijven proberen. Spits Hielke van der Leij zag zijn kopbal nog gekeerd, en ook middenvelder Rene Waterlander wist het net niet te vinden. Met een voorsprong voor de thuisploeg werden de kleedkamers opgezocht.

In de tweede helft werd er uit een ander vaatje getapt. Het duurde dan ook niet lang voordat de gelijkmaker werd aangetekend. Op aangeven van Rene Waterlander kon Hielke van der Leij verlengen, waarna Noah Leijstra de bal bij de tweede paal kon binnenwerken. Een welkome gelijkmaker en aanleiding voor meer dreigende momenten. Dat leidde na ongeveer een uur spelen tot de terechte voorsprong. Op aangeven van Hielke van der Leij kon invaller Joery Schotanus de bal vrij maken en binnen schieten, stand 1-2.

De opportunistische speelwijze van Wispolia werd maar zelden tot gevaar omgezet. Met hoge ballen ‘voor de pot’ probeerden de gastheren tot kansen te komen, nieuwe MKV’29 doelman Bjorn Mink heerste in de lucht. Kansen op een ruime voorsprong kwamen er wel, maar strandden bij de afronding. Zo werd de eerste officiële wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Volgende week staat een confrontatie met Oerterp op het programma, een oude bekende uit het vorige seizoen. Toen werd er in Oerterp verdienstelijk gelijk gespeeld en thuis nipt verloren. Er wordt op Sportpark Nylân om 14:00 afgetrapt.