Datum

25 mei 2019 12:00

Accommodatie

Onbekend

Een alles bepalende wedstrijd in Kollumerzwaag waar van beide partijen de supporters in ruime mate aanwezig waren en enthousiast hun meiden steunden.
Beide supporter groepen kregen een enerverende wedstrijd te zien vol spanning en strijd , die voor elke voetballiefhebber de wedstrijden zijn om naar te kijken.

De situatie vooraf was dat Friese boys moest winnen en MKV aan een gelijkspel voldoende had om kampioen te worden.

Vanaf het begin was het tempo hoog en Friese boys speelde met veel inzet en duelkracht.De meiden van MKV moesten hier een antwoord op vinden, vooral omdat Friese Boys na een kwartier spelen de leiding nam 1 - 0. Onze MKV meiden kwamen razendsnel met een antwoord, de eerst volgende aanval betekende meteen de gelijkmaker 1-1. Vlak voor rust scoorde Friese boys de 2 - 1 zodat we de rust in gingen met een 2 - 1 achterstand.

In de rust hebben we de tijd genomen om e.e.a. door te spreken. In de thuiswedstrijd was gebleken dat Friese boys met name in de 1e helft met veel krachten gooide en de 2e helft voor ons kon zijn mits we ons  samenspel konden spelen.
Meteen naar rust scoorden onze meiden de gelijkmaker 2-2. Aan die stand had MKV genoeg , maar er was nog 25 speeltijd over. Deze periode waren voor beide supportersgroepen ook de meest spannende periode. Naarmate de wedstrijd vorderde wist iedereen dat het team wat het eerst scoorde de winnaar en tevens kampioen zou worden.

5 minuten voor tijd was het Carmen die haar inzet gekeerd zag worden door de keepster, de rebound werd echter benut door Denise, zodat onze meiden als team deze 2 - 3 voorsprong met hand en tand moesten verdedigen.

De ontlading kwam dan ook na het laatste fluitsignaal, kort een feestje gevierd op het veld, om vervolgens snel naar Leeuwarden, waar tijden de rust van MKV Vr 1 onze meiden in het zonnetje werden gezet.

In deze wedstrijd hebben onze meiden veerkracht laten zien. Echter het kampioenschap in de hoofdklasse is het eindresultaat van een seizoen lang stappen maken en een goede teamspirit waarin alle spelers en begeleiding hun aandeel hebben.